Frivilliga Radioorganisationen

FRO Skåne

Välkommen till FRO Skåne

signalister

Samband...!  Kan vi hjälpa dej? 
Vi är ett gäng som är intresserade av samband och det oavsett om det gäller radio eller data.  Vår huvudsakliga verksamhet går ut på att utveckla våra medlemmar inför uppgifter för stöd till samhällets krisberedskap. Vi rekryterar och utbildar sambandspersonal för befattningar i hemvärnets 4 skånska bataljoner och uppdrag inom den civila krisberedskapen.

Förbundets avdelningar medverkar även med personal och utrustning vid andra tillfällen då ett bra samband kan behövas för att förhindra skada eller rädda och skydda liv (exempelvis festivaler och tävlingar) under parollen "Radio, data och tele i samhällets tjänst".

Regementets dag på P7 2019

totalforsvarets dag p7 190530P7 bjöd in alla försvarsintresserade till Regementets och Totalförsvarets dag den 30 maj för att visa upp sin verklighet.
"Vi är stolta över att försvara Sverige, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer".

"Under dagen kommer du få se och uppleva hur vi arbetar, vilken utrustning vi har, du kommer får se stridsuppvisningar, provåka fordon och ta del av vår historia. Det finns massor av anledningar att besöka Regementets dag".

P7 personal och veteraner fannas på plats för att svara på dina frågor. De frivilliga försvarsorganisationerna var naturligtvis med under dagen. FRO var givetvis där!

 Enligt Sveriges Television så var det ca 25000 besökande!

Vi hade en välbesökt utställning och våra 12 deltagande från våra avdelningar gjorde sitt bästa för att svara på besökarnas frågor. Mycket att bearbeta efter detta. Våra uppdragsgivare gav oss beröm för vårt deltagande.

Extra glädjande var att vi hade bra mix av "monterpersonal" med både uniformerat och civilt samt att det var en blandad ålder (med 2 ungdommar) och kvinnor  bland oss.

publikMed både ett bra tält och ett sambandsfordon löste vi uppgiften.

closeupNärbild på dukningen av vårt utställningstält

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök