Frivilliga Radioorganisationen

FRO Skåne

Välkommen till FRO Skåne

signalister

Samband...!  Kan vi hjälpa dej? 
Vi är ett gäng som är intresserade av samband och det oavsett om det gäller radio eller data.  Vår huvudsakliga verksamhet går ut på att utveckla våra medlemmar inför uppgifter för stöd till samhällets krisberedskap. Vi rekryterar och utbildar sambandspersonal för befattningar i hemvärnets 4 skånska bataljoner och uppdrag inom den civila krisberedskapen.

Förbundets avdelningar medverkar även med personal och utrustning vid andra tillfällen då ett bra samband kan behövas för att förhindra skada eller rädda och skydda liv (exempelvis festivaler och tävlingar) under parollen "Radio, data och tele i samhällets tjänst".

Nyårshälsning


Nyårshälning
Vi är på väg in i det nya året 2023 med allt det kommer att ge oss alla.
 
Trots alla våra besvär med covid-19 som gett oss svårigheter att mötas som vi vill så har vi ändå lyckats hålla ihop det rätt så väl. Förhoppningen är att vi kan starta upp vår verksamhet utan fler hinder i vår väg.
 
Jag misstänker att styrelserna i avdelningarna längtar efter att dra igång och att de väldigt gärna vill få dina tankar och förslag om kommande aktiviteter.
 

 

Vårt stora problem med kommunikationen som inträffade när våra it-system fick problem har tyvärr inte underlättat kontakten mellan centrala FRO och förbund, avdelningar och till dej som medlem. Detta är nu på god väg att lösa sig. Vi är ännu inte helt i mål men vi kan redan nu se nya stabila tekniska lösningar och det kommer troligen mer inom kort.
 
Förbundet (dvs oss alla) har mycket att ta itu med under 2023. Vi ska hitta fler instruktörer, främst till våra civila uppdrag, och dessa ska under året och de kommande 2 åren utbilda ett drygt 50-tal sambandsoperatörer till civila myndigheter inom länet. Dessutom ska vi fylla upp i uppdragen mot försvaret.
 
Med allt ovanstående sagt så vill jag, förbundsstyrelsen och avdelningsstyrelserna önska dej...

Ett riktigt Gott Nytt År och en god fortsättning på 2023!

 
/ Bosse Alväng /
Förbundsstyrelseordförande, FRO Skåne
 

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök